Utilizam cookies pentru ca dumneavostra sa aveti o experienta cat mai placuta. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie sa primim acordul dumneavosatra pentru a seta cookie-urile. Afla mai multe.
Vasaka, 60 capsule, Herba Ayurvedica
ACTIUNE
-bronhodilator
-antiastmatic
-antibacterian (Pseudomonas aeruginosa, Streptococcus faecalis, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis)
-antituberculos
-colagog
-digestiv
-uterotonic
Descriere
Tonic respirator
Vasaka 500mg 60cps HERBA AYURVEDICA
INDICATII
-afectiuni respiratorii (bronsita, astm bronsic, tuse neproductiva sau cu expectoratie, alergii, faringita, tuberculoza pulmonara)
COMPOZITIE
-fiecare capsula contine 500mg pulbere si decoct de Adhatoda vasica
Principii active: alcaloizi (vasicina, vasicinona), fitosteroli, triterpene, flavonoide, uleiuri volatile, acizi grasi (acizi linoleic, arahidonic, palmitic, oleic), hidrocarburi
ACTIUNE
-bronhodilator
-antiastmatic
-antibacterian (Pseudomonas aeruginosa, Streptococcus faecalis, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis)
-antituberculos
-colagog
-digestiv
-uterotonic
ADHATODA VASICA
-proprietati antiinflamatorii
ADMINISTRARE
-1 capsula de 3 ori pe zi
CONTRAINDICATII SI PRECAUTII
-nu se recomanda in caz de sarcina, diaree, vomismente
AMBALAJ
60CAPSULE
PRODUCATOR
HERBA AYURVEDICA
Ca in cazul multor altor afectiuni, atunci cand ai astm, poti avea zile cu simptome mai blande sau zile afectate mai profund. Afla tot ce trebuie sa stii despre astm si cum poate fi acesta tratat.
Ce este astmul?
Astmul este o afectiune fizica cronica foarte serioasa, pe care insa cu informatiile si deprinderile potrivite o poti controla, fara sa iti influenteze negativ viata. Zilele dificile vor fi din ce in ce mai putine cu medicatia potrivita, dar si cu un numar de schimbari in stilul tau de viata.
Aceste este o boala a plamanilor care produce stranut in mod repetat, probleme de respiratie, senzatie de apasare in piept si tuse, mai ales noaptea sau dimineata devreme. O persoana care are astm va respira dificil din cauza inflamarii sau ingustarii cailor respiratorii. Cand simptomele tipice de astm se inrautatesc, atunci are loc criza de astm.
Astmul este deseori incomod, lasadu-ti senzatia ca incerci sa respiri cu ajutorul unui pai. Este o afectiune cronica pe care o poti avea toata viata. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu prezinta simptomele de astm tot timpul. Exista momente cand persoanele cu astm pot respira normal si dati cand simptomele sunt mai evidente. Acestea pot diferi de la o zi la alta sau de dimineata fata de seara. Unele persoane cu astm pot avea un singur simptom, in timp cel altele pot prezenta mai multe.
Cat de frecvent intalnim astmul?
In Europa exista 17,6 milioane de pacienti care sunt tratati pentru astm, dar trebuie sa tinem cont si de faptul ca 10 milioane de persoane de pe acest continent nu au fost controlate pentru astm. In fiecare ora 530 de pacienti apeleaza la un serviciu de specialitate pentru asistenta de urgenta si o persoana dintre acestea moare din cauza astmului. In fiecare an au loc aprox. 10.000 de decese cauzate de astm.
In mediul urban incidenta acestei afectiuni este dubla fata de cea din mediul rural. Astmul apare intr-un procent de 7,2% in cazul copiilor cu varste intre 7-8 ani. In tara noastra, pacientii care au astm bronsic prezinta in medie in fiecare an 2 exacerbari care duc la internari in spitale si 3 exacerbari care presupun tratament ambulatoriu.
Astmul este cea mai frecvent intalnita afectiune cronica in randul copiilor.
Simptomele astmului
Acestea pot fi diferite de la persoana la persoana si se pot schimba in functie de eveniment sau episod. Unele crize de astm sunt mai blande si nu sunt neaparat observate. Unele pot fi incomode si serioase incat sa puna viata in pericol a celui afectat. Cele mai frecvent intalnite sunt:
- Haraiala sau suiereala acel sunet pe care il faci cand inspiri si expiri, iar caile respiratorii sunt inflamate sau blocate. Este produs de aerul care incearca sa treaca rapid prin cai respiratorii ingustate. Daca ai astm, acest sunet este mai usor de depistat cand expiri.
- Tuse are loc cand corpul incearca sa elimine un iritant. In cazul persoanelor cu astm, o sensibilitate crescuta in pasajele respiratorii produc o stramtorare a acestora repetitiva ca si cum ar incerca sa elimine un element strain din plamani, rezultand in tuse. Astmul poate cauza o tuse permanenta, care se poate inrautati pe timp de noapte, dimineata devreme sau dupa ce faci efort fizic. Pentru multe persoane, mai ales copii, tusea este un prim simptom al astmului.
- Dificultati de respiratie este o stare in care simti ca nu ai suficient aer si este cauzata de incapacitatea de a-ti goli in intregime plamanii in timpul unei crize de astm. Simti ca ai nevoie sa te asezi si sa iti tragi respiratia chiar daca nu esti foarte activ in acel moment. Aerul blocat in plamani te opreste din a inhala suficient aer proaspat pentru o noua respiratie. Senzatia ca nu ai suficient aer se inrautateste atunci cand vrei sa inhalezi.
- Apasare in zona pieptului inflamarea si ingustarea pe care astmul o cauzeaza in caile nazale pot duce la o presiune incomoda in zona pieptului. Acesta este un disconfort cu care va trebui sa inveti sa traiesti atunci cand ai astm. Cu toate acestea, alte probleme medicale precum anghina pectorala sau atacul de cord pot produce apasari in zona pieptului si durere. Daca prezinti acest simptom, adreseaza-te unui medic specialist cat mai rapid pentru a vedea care este problema cu care te confrunti. Singura metoda de a tine sub control aceasta apasare a pieptului in caz de astm este sa urmezi tratamentul recomandat de doctorul tau.
- Mucus in exces mucusul este o substanta lipicioasa din gatul si din caile noastre respiratorii care se mareste atunci cand pasajele respiratorii se umfla. Plamanii produc in mod normal mucus pentru a prinde praful si iritantii pe care mai apoi sa-i elimine prin tuse. Insa atunci cand caile respiratorii sunt inflamate din cauza astmului, corpul reactioneaza ca si cum acolo se afla un iritant si produce mai mult mucus. Astfel poti sa te afli in situatia de a tusi sau de a fi nevoit sa scuipi mucus mai des pentru a-ti curata gatul.
Ce provoaca astmul?
Caile tale nazale functioneaza ca un sistem de tuburi. Aerul trece prin gura si prin nas si se misca prin calea principala din gatul tau numita trahee. De acolo, merge inspre plamani prin doua tuburi numite brohii principale si prin tuburi mai mici numite bronhiole, intr-un final ajungand in saci mici numiti alveole. In acesti saculeti, oxigenul pe care il inhalezi este transporatat in sange pentru a fi folosit de corp.
Dioxidul de carbon este de asemenea extras din sange si eliminat cand expiri. Cand astmul duce la cai nazale micsorate si stramte, nu poti expira in intregime, ceea ce face ca aerul sa ramana blocat in plamani. Acest aer ramas in plamani limiteaza abilitatea ta de a respira complet.
Cum ramane aerul blocat
Cand plamanii reactioneaza la stimuli, aerul ramane blocat si devine mai greu sa respiri. Acest lucru duce la aparitia unei crize de astm. Caile tale nazale sunt facute dintr-un muschi fin. Cand ai astm, acesti muschi se contracta, stramtorand si micsorand caile nazale.
In pasajul respirator incepe sa se acumuleze lichid. Este raspunsul natural al corpului tau de a constata o iritatie. Reactia este similara cu cea a unei muscaturi de tantar cand zona devine iritata, produce lichid si se umfla. In cazul astmului, caile respiratorii sunt cele iritate, iar lichidul adunat in plamani produce umflarea cailor respiratorii.
Cai respiratorii extra-sensibile
Cand ai astm, caile de respiratie sunt mai sensibile si usor de iritat.Au tendinta sa se stranga sau sa se comprime mai mult decat in mod obisnuit in cazul unei reactii la un stimul nociv. Aceasta extra sensibilitate este numita hiperresponsivitate bronsica. Modul de a hiperraspunde a cailor tale respiratorii este legat direct de gradul de severitate al astmului. Cu cat caile respiratorii sunt mai sensibile, cu atat va fi mai dificil de tinut sub control astmul.
Remodelarea cailor respiratorii
In cazul unor persoane cu astm, inflamarea pe termen lung poate produce schimbari permanente pentru caile respiratorii. Aceasta modificare se numeste remodelarea cailor respiratorii. Structura curenta a cailor respiratorii se poate schimba, provocand blocaje care nu pot fi complet vindecate cu tratament. Este important sa primesti diagnosticul potrivit si sa iei medicamente anti-inflamatoare pentru a preveni aparitia acestei remodelari.
Astmul si sistemul imunitar
Astmul este o afectiune fizica. Este important sa stii ca astmul nu este cauzat de probleme emotionale, desi anumite trairi intense iti pot inrautati simptomele. Cand te afli in contact cu ceva fata de care este alergic un alergen vei prezenta simptome de astm deoarece sistemul tau imunitar reactioneaza vehement pentru a-ti proteja plamanii de iritanti.
Desi anumiti stimuli de astm precum blana de animale sau mucegaiul nu pot sa te raneasca, imunitatea ta actioneaza ca si cum ei sunt extrem de periculosi. Prin urmarea, suprareactioneaza in fata acestor stimuli, facandu-te sa tusesti, stranuti, sa te doara pieptul, sa ramai fara aer sau sa ai mucus in exces. Daca ai alergii, acesti iritanti pot face ca ochii tai sa curga sau sa simti o senzatie de mancarime in gat. Multe celule sunt implicate in activarea umflarii si micsorarii cailor nazale. Marea partea a celulelor din sistemul imunitar sunt globulele albe care digera si distrug acesti stimuli nocivi.
Tip administrare | Cale orala |
---|---|
Forma/Textura | Capsule |
Utilizat pentru | Sanatate zilnica, Sistemul respirator |
Aroma | Natural |
Ingredient principal | Extract de plante |
Numar bucati set / flacon | 1 |
Continut pachet | 1 x Flacon |
Cantitate | 60 |